Stichting Marco tegen MS

Wij, Arthur Gitzels, Jeroen Rood en Alexander de Haan, zijn een uitdaging aangegaan om het financieel mogelijk te maken dat Marco van Westen zich in Mexico kan laten behandelen, een HSCT- behandeling, tegen zijn slopende ziekte MS. Wij zien Marco de laatste jaren steeds slechter worden dat doet ons pijn. Het doet ons goed om op deze wijze een toekomst aan zijn gezondheid en aan zijn gezin te leveren.

Stand: € 70.000,00
Nog te gaan: € 0,00

Marco tegen MS

Over de vraag van Marco en zijn vrouw Sonja om hen te helpen om deze behandeling in Mexico werkelijkheid te laten worden, hoefden wij niet lang na te denken. Naast dat Marco en Sonja dorpsgenoten zijn, hebben wij Marco goed leren kennen bij carnavalsvereniging Het Masker. Vele jaren hebben wij samengewerkt om het mooiste feest in Zwaag te organiseren. Marco is in 2002 lid geworden van het bestuur van Het Masker in de rol van secretaris en werd in 2007 de adjudant van Het Masker. Door zijn slechter wordende gezondheid heeft Marco in 2018 als Erelid moeten stoppen. Wij merken nog steeds dat Marco het carnaval in Zwaag moeilijk los kan laten en ook het liefst was gebleven.

Naast de inspanningen van Marco voor Het Masker is/was Marco sociaal betrokken bij veel verenigingen in ons dorp. Zo is Marco sinds jaar en dag betrokken bij de Vossenjacht, Poppendokter en het Sinterklaasfeest van de Jeugdraad Zwaag. Daarnaast is hij coach geweest van het team van zijn zoon bij voetbalvereniging Westfriezen en lid van de wedstrijdcommissie Swaegh Open van Tennisvereniging Swaegh. Tevens gaf Marco vele jaren met de kermis “commentaar” tijdens het legendarische bakvoetbal. Hierdoor kent bijna iedereen, van jong tot oud, Marco. Een echte warme persoonlijkheid, van en voor de Zwaagse gemeenschap. Voor al zijn vrijwillige inspanningen, die voor Marco als heel normaal worden gevonden, is hij in 2019 geridderd als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Waar gaat het ingezamelde geld naartoe?
• Behandeling in Mexico
• Uitnodiging vanuit kliniek voor partner
• Vliegtickets
• Oprichten Stichting
• Nabehandeling in Nederland
• Het eventuele resterende saldo wordt gebruikt om een andere MS-patiënt te helpen

Alexander, Arthur en Jeroen