Dank jullie wel, de 70.000 euro is bereikt!

Marco van Westen heeft MS en een HSCT-behandeling in Mexico kan zijn achteruitgang stoppen. Ondertussen is er een stichting opgericht om Marco hier financieel mee te ondersteunen. Er is 70.000 euro nodig om de HSCT-behandeling en alles wat daarbij komt te kunnen betalen. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Stand: € 70.000,00
Nog te gaan: € 0,00
Wat is MS

Wat is MS

Multiple Sclerose is een ongeneeslijke aandoening van het centrale zenuwstelsel. De ziekte wordt getypeerd door de aantasting van de myeline laag (beschermlaag) van de zenuwen in hersenen en ruggenmerg. Wanneer je de vergelijking maakt tussen de zenuwen en stroomkabels, is de myeline te vergelijken met de beschermende mantel die om een stroomkabel zit...

Lees meer
De Behandeling

De HSCT-Behandeling

Het doel van stamceltransplantatie is om het afweer te resetten. Als eerste worden stamcellen uit het bloed gehaald en tijdelijk ingevroren. Vervolgens wordt het immuunsysteem vernietigd d.m.v. chemotherapie en antilichamen. Tot slot komen stamcellen terug via een infuus, waarmee het afweersysteem opnieuw wordt opgebouwd.

Lees meer