HSCT-behandeling

Afgelopen zaterdag hadden wij ons 55 jarig jubileumfeest van Het Masker. Op zich ging deze dag erg goed. De hele dag lekker fietsen en op diverse locaties hadden we activiteiten. 's Avonds sprak ik ex-Hofdame Paula over mijn MS. Zij vroeg hoe het met mij ging waarop ik aan gaf dat het eigenlijk niet zo goed gaat. Paula heeft ook gevraagd waarom ik niet voor een HSCT-behandeling ben gegaan. Een vriendin van haar heeft dit gedaan en had goede ervaringen om haar MS te stoppen. Dit heeft mij allemaal erg tot denken gezet gezien mijn situatie achteruit gaat.
Hierop heb ik de vriendin, Marleen, van Paula gebeld. Ik was heel emotioneel, zij voelde dat aan en vroeg of ze misschien een keer met mij kon afspreken, waarop wij een afspraak maakten.
In Mexico hebben ze behandelingen waarmee een erg grote kans is dat mijn MS wordt stop gezet! Ik heb voor mijzelf de beslissing genomen, ik wil ook voor een HSCT behandeling naar Mexico. Kort hierop heb ik een email gestuurd naar de kliniek in Mexico met de vraag of ik in aanmerking kan komen. Kort hierop werd ik al gebeld door iemand uit Mexico. Marleen had al gezegd dat dat zou kunnen gebeuren. Toch schrok ik er een beetje van maar heb geprobeerd in mijn beste Engels antwoord te geven op hun vragen. Ze hadden mij ook een email gestuurd waar ik het één en ander op moest invullen. Ook mijn EDSS (Expanded Disability Status Scale) uitgerekend. Dit bepaald mijn lichamelijk achteruitgang.

Stand: € 70.000,00
Nog te gaan: € 0,00